Patiënten kunnen verwezen worden voor GBGGZ en/of SGGZ.
Mensenmaat is een specialist in psychotherapie bij psychische klachten en problemen die soms in de persoonlijkheid zijn geworteld. Zoals bijvoorbeeld angst- en stemmingsstoornissen, eetstoornissen, somatische sympthoomstoornissen, persoonlijkheidsproblematiek, identiteitsproblemen en gedragsstoornissen, systeemgesprekken.
We pakken niet alleen de symptomen aan, maar juist de onderliggende oorzakenen. ISTDP is een vorm van psychotherapie die gericht is op het identificeren en veranderen van onbewuste patronen van emoties en gedrag die leiden tot psychologische problemen. Deze therapie is gebaseerd op het idee dat het bewust maken en verwerken van deze onbewuste processen kan leiden tot duurzame verandering en emotioneel welzijn. ISTDP is onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek dat aantoont dat het effectief kan zijn bij verschillende psychische aandoeningen. Dit doen we zowel in de GBGGZ als in de SGGZ.
We zijn specialisten in Intensive short-term dynamic psychotherapy. Daarnaast zijn we bekwam in het werken met diverse methoden en technieken indien anders geindiceerd, zoals klachtgerichte protocolaire behandelingen, EMDR, schematherapie, persoonsgerichte psychotherapie, systeemtherapie, vaktherapie, mentaliseren bevorderende herapie (MBT) en transference focused psychotherapie (TFP) technieken.
Er is niet alleen aandacht voor het individu, maar ook voor zijn sociale omgeving en relaties, en hoe deze bijdragen aan interne psychische processen en conflicten.
- Er is op dit moment geen wachtlijst.
- Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen). Zie hier ook de nadere regel van de NZa over de publicatie van wachttijden ggz.
- Voor collegiaal overleg kan via het contactformulier een terugbelverzoek worden gedaan.
- Voor de behandeling is een geldige verwijsbrief nodig.
- Aanmelden kan via ZorgDomein.
- Cliënten met een verwijsbrief kunnen zich aanmelden via de website met onze aanmeldingsformulier.
- Na ontvangst van de aanmelding zullen we eerst altijd telefonisch contact opnemen om de aanmelding door te spreken met de cliënt en/of de verwijzer.
- Contraindicaties zijn: acute suïcidaliteit, psychose (ook in de voorgeschiedenis), justitieel verleden, verslaving, antisociale problematiek, beperkte gewetensontwikkeling, zwakbegaafdheid, ernstige vormen van auto- mutilatie.